דילוג לתוכן

רשות מקומית רשאית לשנות את שם המחזיק באופן יזום על ידה גם אם לא נמסרה הודעת בעלים ו/או של השוכר זאת ככל והיא מוצאת כי החזקה בפועל שונה מזו הרשומה אצלה. יחד עם זאת תיקון החיוב קודם למועד הביקורת כפוף לעקרונות החיוב הרטרואקטיבי ומחייב טעמים מיוחדים.

בביקורת שערכה עיריית תל אביב בנכס, היא מצאה כי הוא סגור ולשיטתה השוכר אף עזב את הנכס ולפיכך חייבה את הבעלים בארנונה, 4 שנים רטרואקטיבית.

בפסד דינו של בית המשפט המחוזי נקבע כי אין מניעה עקרונית שהעירייה תפעל מיוזמתה לשנות את שם המחזיק בנכס גם מקום שבו לא נמסרה לה הודעה פורמאלית על חדילת חזקה בנכס, וזאת בהצטבר נסיבות שונות שיש בהן כדי להצביע על כך ששוכר הנכס, שנרשם כמחזיק, איננו עוד המחזיק בנכס.

במקרה כאן, דובר על מקרה בו שוכר נטש את הנכס והעירייה מיזמתה הטילה את החיוב על הבעלים. לדעת בימ"ש, לא נפל כל פגם בהחלטת העירייה לרשום את העותרת כמחזיקת הנכס החל מיום 8.5.12, הוא מועד הביקורת האחרונה בנכס, בהיותה בעלת הזיקה הקרובה ביותר.

יחד עם זאת, בכדי להטיל חיוב לתקופה הקודמת למועד הביקורת, שקול הדבר לחיוב רטרואקטיבי שם בהתאם להלכה הקיימת, נדרשים טעמים מיוחדים על מנת להצדיק חיוב כזה אשר במקרה דנן, טעמים אלה אינם מתקיימים בענייננו.

עתמ (ת"א) 55444-06-13  חברת חלקה 109 בגוש 7107 בע"מ נ' עיריית תל-אביב-יפו

Scroll to Top